G-NL5SXDG3FM

Kayseri`nin Hayali AGÜ`de Konuşulacak

GÜNCEL - 10-10-2016 14:41

Seramik firması VitrA tarafından organize edilen ve kentlerin ihtiyaç, beklenti ve hayallerine odaklanan tartışma dizisi "VitrA ile Kentin Hayalleri" panel serisi İzmir, Ankara ve Adana`dan sonra Kayseri`de Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) ev sahipliğinde gerçekleştirilecek.

AGÜ Sümer Kampüsü Rektörlük Konferans Salonunda 12 Ekim Çarşamba günü yapılacak panelde "Kayseri`nin Hayali; Sanayi Geçmişini Kültür ve Eğitimle Kente Kazandırmak" konusu ele alınacak.

Panelde, günümüzde Sümer Kampüsü olan, Erken Cumhuriyet Dönemi`nin en önemli miraslarından Sümerbank Bez Fabrikası`ndan yola çıkarak işlevsiz kalan endüstri yapılarının dönüştürülmesi ve kent yaşamına kazandırılması konuşulacak.

Moderatörlüğünü sanatçı Yekta Kopan`ın yapacağı panelin konuşmacıları ise AGÜ Mimarlık Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Arzu Erdem ile Mimarlar Emre Arolat ve Gamze Özbal olacak.

Günün Diğer Haberleri
G-NL5SXDG3FM G-VXJRKS55FP G-FZKYZX0T7W G-FSDKGZVN2L