21.03.2016 günü Karaman`da meydana gelen Telefonla Dolandırıcılık olayı ile ilgili Karaman`a Şanlıurfa-Akçakale`den geldiği tespit edilen ve 1 vatandaştan 33.500 TL, 750 EURO, 200 DOLAR, 2 adet yarım altın, 7 adet çeyrek altın, 1 adet set takıyı (toplam TL değeri 44.000 TL) elden alarak kaçmaya çalışan şüpheli İ.B. Polis ekiplerinin anlık ve sıcak takibi sonucu Mersin`in Erdemli ilçesinde üzerinde mağdura ait para ve altınlar ile birlikte yakalandı.
Şüpheli İ.B. hakkında düzenlenen tahkikat evrakı ile birlikte Adliye`ye sevk edildi.
İ.B çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
Olay Nasıl Gerçekleşti
Karaman Akçaşehir?de çalışan bir hemşire geçtiğimiz cumartesi günü arabasını Ereğli?de sattı.
Satış işlemleri ve para transferini ise dün sabah saatlerinde tamamlandı. Aldığı parayı annesinin evine götüren hemşire parayı burada muhafaza etmek istedi.
Daha sonra ise çalıştığı sağlık kurumu için Akçaşehir?e gitti.
İddiaya göre bu saatten sonra dolandırıcı iş başı yaptı. Hemşireye ait parayı almak için evin kapısını çalan dolandırıcı hemşirenin annesine savcılıktan geldiğini ve evde bulunan parayı acilen kendisine vermesini ve savcılıkla ilgili problemi halledeceğini söyledi.
İkindi saatlerinde hemşire kızı ile haberleşen kadın olayın aslını öğrendiğinde ise fenalaşarak hastaneye kaldırıldı.
Daha sonra olay polise haber edildi.
Polisin yaptığı başarılı çalışma ve takip sonrası ise dolandırıcı mağdur aileye ait 44.000 TL ile aynı gün gözaltına alındı.