G-NL5SXDG3FM

Hatay'da İlk Yardım Eğitim Merkezi Resmi Açılışını Yaptı

Antakya Kiptaş Geçici Yaşam Alanında Hatay Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından açılan İlkyardım Eğitim Merkezi vatandaşlara ücretsiz ilk yardım eğitimi vermeye başladı.

GÜNCEL - 12-01-2024 13:36

Merkeze gelen kursiyerlere, eğitmenler pratik ve uygulamalı eğitimler vererek herhangi bir afet durumunda ilk olarak nasıl müdahale edilmesi konusunda bilgiler veriyor.

Eğitimlerde ayrıca ev kazalarında, solunum yolu tıkanmalarında, kanamalarda, yaralanmalarda, kırık ve burkulmalarda, acil bakım gerektiren hastalarda ve yanık gibi önemli konularda nasıl davranılması gerektiği öğretiliyor.

Toplamda 16 ders saati ve 2 iş günü süren kursun sonunda başarılı olanlara Sağlık Bakanlığı Onaylı Temel İlk Yardım Sertifikası verilecek.

İlk yardım kurslarına katılmak isteyen vatandaşlar, İlk Yardım Eğitim Merkezi'ne başvuru yapabilir.

Günün Diğer Haberleri
G-NL5SXDG3FM G-VXJRKS55FP G-FZKYZX0T7W G-FSDKGZVN2L