G-NL5SXDG3FM

Hakim ve Savcıların Yerleri Değişecek

GÜNCEL - 26-05-2015 19:14

HSYK, yargı teşkilatında kapsamlı değişikliklere neden olacak 2015 yılı ana kararnamesinin (yaz kararnamesi) hazırlıklarında sona geldi.

Kararname ile adli ve idari yargıda 2 bin dolayında hakim ve savcının görev yerinin değiştirileceği ifade ediliyor.

PARALEL İSİMLERE YOĞUNLAŞILDI

HSYK`nın, bazı illerde yoğunlaştığı belirtilen `paralel yapı`ya yakın hakim ve savcıları, kararnameyle farklı illere dağıtacağı belirtiliyor.
SMS VEYA E-POSTA İLE BİLGİLENDİRİLECEKLER

HSYK 1. Dairesi`nin, yaz kararnamesine son şeklini haziran ayının ilk haftasında vermesi bekleniyor. Hakim ve savcıların görev yeri değişikliğine ilişkin tercihlerini alan HSYK 1. Dairesi, 2 Haziran`a kadar kararname kapsamına giren yargı mensuplarını e-posta ya da SMS ile bilgilendirecek.
BİLGİLENDİRME OLMAKSIZIN DA ATANABİLECEKLER

Ancak bu bilgilendirme kesin olmayacak. Yargı kaynakları, listede bulunan bazı hakim ve savcıların `ihtiyaç veya hizmet gereği` yerinde kalabileceğini, bazı hakim ve savcıların da bilgilendirme olmaksızın atanabileceğini belirtiyor.
16 HAZİRAN`DA YAYIMLANACAK

Kararnamenin, en geç 16 Haziran 2015`te yayımlanması bekleniyor.(Habertürk)

Günün Diğer Haberleri
G-NL5SXDG3FM G-VXJRKS55FP G-FZKYZX0T7W G-FSDKGZVN2L