G-NL5SXDG3FM

Erdemli İlçe Emniyet Müdürü Ekici

GÜNCEL - 17-12-2014 15:06

Erdemli İlçe Emniyet Müdürü Ertuğrul Ekici, "Biz insanlarımızın motosikletlerini kullanırken ehliyetli, kasklı ve bilinçli bir şekilde kullanmalarını istiyoruz" dedi.

Ekici, Erdemli Sanayici ve İşadamları Derneği`ni (ESİAD) ziyaretinde yaptığı konuşmada, ilçede huzurun hakim olduğunu belirterek, tek sıkıntının trafik ve otopark problemi olduğunu bunu da belediye, emniyet, esnaf ve vatandaşlarla el birliği yapılarak çözülmesi gerektiğini söyledi.

Trafik yönünden D-400 karayolunun ilçe merkezinden geçmesinin faydasının yanında zararlarının da bulunduğuna dikkati çeken Ekici, şöyle devam etti:

"Mersin-Antalya karayolunun ilçe merkezinden geçmesi nedeniyle aşırı trafik yoğunluğu var.  Erdemli?de trafik tescile kayıtlı 45 bin 112 araç var. Bunun 18 bin 214?ü motosikletlerden oluşuyor. Yıllık ortalama 276 kaza meydana gelmiş. Bunu saate vurduğumuzda 36 saatte bir kaza meydana gelmiş. Bu kazaların da yüzde 73?ü motosikletlerin karıştığı yaralamalı ve maddi hasarlı kazalardır."

Temmuz- ağustos aylarında motosikletlere yönelik çalışma yaptıklarını hatırlatan Ekici, şöyle konuştu:

"Geçen yıl 236 bin lira ceza kesilirken bu yıl 441 bin lira ceza uygulamışız. Bağlanılan motosiklet sayısı ise bin 500 adete çıkmıştır. Yaptığımız çalışmanın elbette caydırıcılığı var ancak asıl önemli olan kişilerin kendi güvenliğini düşünmesi. Aileler 18 yaş altı çocuklarına motosiklet vermemeleridir. Biz insanlarımızın motosikletlerini kullanırken ehliyetli, kasklı ve bilinçli bir şekilde kullanmalarını istiyoruz. Kurallar yerine getirildiğinde kazalar da azalacak, trafik problemi de az yaşanacaktır."

Şehir içi trafiğin çözülmesine yönelik Erdemli Belediyesi ile ortak çalışma yürüttüklerini ifade eden Ekici, ilçede bazı noktalarda tek ve çift yön uygulaması yapılacağını, bazı yerlerin parka açık, bazı yerlerin de kapalı olacağını belirtti.

Dernek başkanı Hasan Şen de Erdemli ilçesinin hızla geliştiğini, trafik ve otopark sorunun da beraberinde geldiğini belirterek, bu iki problemin çözülmesi gerektiğini söyledi.

Günün Diğer Haberleri
G-NL5SXDG3FM G-VXJRKS55FP G-FZKYZX0T7W G-FSDKGZVN2L