G-NL5SXDG3FM

Emekliye 3 zam birden geliyor

GÜNCEL - 10-11-2015 11:20

AK Parti, emeklilere müjdelerini hayata geçirmek için kolları sıvadı. Emeklilere sözü verilen düzenlemeler öncelikli olacak.

2 önemli vaat için gerekli yasa hızla çıkarılacak. Yasanın yürürlüğe girmesiyle de SSK ve Bağ- Kur emeklilerinin tamamı ekstra 100 lira seyyanen zam alacak, emekli esnafın maaşından yapılan yüzde 10`luk Sosyal Güvenlik Destek Primi kesintisi kaldırılacak.

Bu 2 düzenlemenin de Ocak ayında maaşlara yansıması bekleniyor. Böylece emekliler, Ocak`ta rutin artışların yanı sıra yeni zamlara kavuşacak.

Yasal düzenlemeler Ocak`ta yürürlüğe girerse; tüm SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşına önce rutin enflasyon zammı yapılacak. SSK ve Bağ-Kur emeklileri, 2015 yılının ikinci 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon kadar zam alacak. Bunun üzerine 100 liralık seyyanen zam da eklenecek. Bu emeklilerden esnaflık yapanlar, yüzde 10`luk destek primi kesintisinin kaldırılmasıyla bir avantaj daha yakalayacak. Maaştan kesinti kalkacağı için, emekli esnafın geliri artacak. Böylece SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin tamamı Ocak`ta 2 zam birden almış olacak, bazıları da 3 artıştan yararlanacak.

Memur emeklilerine ise Ocak`ta toplu sözleşme kapsamında belirlenen yüzde 6`lık zam yansıtılacak. Ayrıca 2015`ten enflasyon farkı oluşursa, bu da Ocak maaşlarına eklenecek. Merkez Bankası`nın enflasyon hedefini yükseltmesi, bu yöndeki beklentileri güçlendirdi. Enflasyon farkı gerçekleşirse, tüm memur emeklileri de 2 zam birden almış olacak. Ayrıca memur emeklilerinden esnaflık yapanlar, yüzde 10`luk destek primi kesintisinin kaldırılması sayesinde bir avantaj daha yakalayacak.(Takvim)

Günün Diğer Haberleri
G-NL5SXDG3FM G-VXJRKS55FP G-FZKYZX0T7W G-FSDKGZVN2L