G-NL5SXDG3FM

CHP’li Başkanın Protokol Pozu Dikkat Çekti

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Karapınar’da TOKİ tarafından yürütülen projeleri ve yeni Belediye Hizmet Binası’nı inceleyerek açılış programına katıldı. Programa Karaman AK Parti teşkilatı da tam kadro yer alırken, dikkat çeken bir isim de CHP’li Akçaşehir Belediye Başkanı Soner Yeşiltaş oldu.

SİYASET - 10-12-2025 23:28

Program kapsamında Bakan Kurum ile belediye ve parti temsilcilerinin yer aldığı toplu bir fotoğraf karesi paylaşıldı. Fotoğrafta Başkan Yeşiltaş’ın da protokol sıralamasında yer alması, siyasi kulislerde yeni tartışmaları beraberinde getirdi.

Daha önce görev döneminin ilk aylarında AK Parti’den parti değişikliği yönünde teklif aldığını doğrulayan Başkan Yeşiltaş, geçmiş açıklamasında şu ifadeleri kullanmıştı:
“Başkanlığımın ilk aylarında öyle bir teklif gelmişti ama kabul etmedim. Böyle bir düşünce bence yanlış. Görevdeyken parti değiştiren orta yerde kalır. Zaten Akçaşehirliler bizi CHP’li olduğumuz için değil, insan olduğumuz için sevdiklerini söylüyorlar. Vatandaşlar bize partiye bakmaksızın oy verdiler. Bu dönem bir yere geçmem. Bizim vatandaşa karşı bir duruşumuz var, onu muhafaza edeceğiz.”

Ancak Bakan Kurum’un ziyaretinde verilen bu fotoğraf, kamuoyunda
“Siyasi yakınlaşma mı var?”,
“Yeni dönem için bir mesaj mı veriliyor?”
sorularını yeniden gündeme taşıdı.

CHP’li bir belediye başkanının AK Parti teşkilatı ve Bakan ile aynı karede yer almasının, özellikle yerel seçimlere yaklaşılırken siyasi değerlendirmeleri daha da yoğunlaştırdığı ifade ediliyor.

 

Günün Diğer Haberleri
G-NL5SXDG3FM G-VXJRKS55FP G-FZKYZX0T7W G-FSDKGZVN2L