G-NL5SXDG3FM

Apple`a Çin`de hacker şoku!

GÜNCEL - 22-09-2015 13:25

Amerikan teknoloji devi Apple`dan yapılan açıklamaya göre; Çin`de App Store`dan yapılan bazı uygulama yüklemelerinde cihaza zarar veren hatalar bulunduğu bildirildi.

Çin`de gerçekleştirilen bu saldırı Apple`a yapılan en kapsamlı siber saldırı olurken, firma hackerların bu saldırıyı sahte bir yazılımla gerçekleştirdiğini vurgularken bu sorunun en kısa zamanda çözüme ulaşacağı duyuruldu. Bu casus yazılımların çalışma şekli ise şöyle; hackerlar XcodeGhost olarak bilinen programla cihazlardan veri toplamasını sağlıyor. Casus yazılımlar Çin`de en çok indirilen uygulamalara eklenerek kullanıcılar arasında hızlıca yayılıyor.

Yakın zamanda Çin`de 225 binden fazla Apple kullanıcısının hesabına ait isimler ve şifreler siber hırsızlar tarafından çalınmıştı.

Günün Diğer Haberleri
G-NL5SXDG3FM G-VXJRKS55FP G-FZKYZX0T7W G-FSDKGZVN2L